A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

CONCURS PENTRU ANGAJAREA UNUI TRADUCĂTOR

Contextul Cererii de oferte de prețuri:

Completarea cu conţinut a Portalului infoeuropa.md prevede traducerea materialelor tematice, documentelor și publicaților în domeniile sale prioritare din limba engleză în limba română şi viceversa. Totodata unele materiale elaborate în cadrul lucrarilor Secretariatului Platformei societăţii civile “Pentru Europa”, necesită traducerea lor în limba engleză în vederea asiguraăii unei comunicări externe eficiente.

Astfel Centrul “DIALOG-Pro” solicită Oferte de Prețuri pentru servicii de traducere scrisă si eventual, in cadrul organizarii seminarelor si altor evenimente, servicii de traducere consecutiva sau simutana.

Termeni de referință:

Limbile pentru care se solicită servicii de traducere scrisă:

Română-Engleză
Engleză-Română


Specificul materialelor – articole tematice, declarații de presă, apeluri, rapoarte și studii tematice, rapoarte de monitorizare, publicatiilor pentru compartimentul “Biblioteca virtuala” etc.

Terminologie utilizată: din domeniile juridic, drepturile omului, precum şi a terminoogiei europene specifice (abrevieri, etc.).

Condiții:



Centrul “DIALOG-Pro” va încheia Contracte de Prestări Servicii cu persoane fizice sau juridice care vor efectua traduceri scrise la solicitare, reieșind din necesitățile Asociației. Perioada de contractare – martie-decembrie 2015.

Cerințe față de ofertanți:



Cunoașterea la nivel avansat a limbilor pentru care se propune oferta: Română, Engleză : ortografie, stilistică, morfologie;

Cunoașterea terminologiei în domeniile: juridic, drepturile omului, precum şi a terminoogiei europene specifice (abrevieri, etc.);

Experiență relevantă de lucru;

Experiență relevantă de traducere în domeniile juridic, drepturile omului, precum si terminoogia europeana specifice va constitui un avantaj;

Disponibilitatea de a presta servicii de traducere în termeni restrânși de timp.

În calitate de ofertanți pot aplica atât persoane fizice, cât și persoane juridice.
Persoanele interesante trebuie să prezinte Oferta care va include
Obligatoriu:
Pentru persoane fizice - CV-ul actualizat; Oferta financiară
Pentru persoane juridice - Certificat de Înregistrare sau Licență; Oferta financiară ;

* Oferta financiară trebuie să fie prezentată pentru 1 pagină = 1800 caractere fără spații

* Pentru persoane fizice Prețul BRUT trebuie să includă toate taxele angajatorului și cele ale angajatului, după cum urmează: taxele angajatorului - 23% fondul social, 4% asigurarea medicală; taxele angajatului – 4% asigurarea medicală, 6% fondul de pensii, 7% sau18% impozit pe venit (impozitul pe venit se calculează în baza venitului anual al persoanei: până la 25000 MDL anual - 7%, mai mult de 25000 anual – 18%).


Oferta trebuie completată în limba Română şi expediată prin email la adresa

dialogpromd@gmail.com sau lilia.snegureac@gmail.com

cu mențiunea “Ofertă de prețuri pentru servici de traducere scrisă ”. Data limită de depunere a ofertelor este 20 aprilie 2015.
* Doar ofertanții pre-selectați vor fi contactați