A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Un nou set de instrumente privind eficacitatea pentru ONG.


A aparut o versiune preliminară a unui nou set de instrumente privind eficacitatea destinat ONG-urilor Setul de instrumente este conceput pentru a ajuta ONG-urile sa devina mai eficiente si, prin urmare mai puternice, sa realizeze cat mai plenar capacitatile si obiectivele de dezvoltare .

ONG-urile care in activitatea lor aplica Cadru internațional pentru eficiența dezvoltării vor dispune acum de resurse importante de implementare si anume - Materiale didactice de advocacy care însoțesc Cadrul Internațional.



Obiectivul acestei resurse noi este de a instrui practicieni ai ONG-urilor pentru a transmite conceptele și experiența colectivă din spatele cadrului internațional și Materiale didactice însoțitoare, precum și de a ajuta organizațiile societății civile să tina cont de acesti primi pasi conceptuali și de planificare privind ameliorarea eficienței lor.

Cadru Internațional pentru eficiența dezvoltării ONG-urilor a fost adoptat la cea de-a doua Adunare a Forumului Deschis , din iunie 2011 de la Siem-Reap, Cambodgia si este completat in prezent de doua documente de orientare pentru sensibilizarea si implementarea de catre societatea civila.

Setul de instrumente oferă îndrumări și exemple concrete privind punerea la dispozitia societatii civile a liniilor directoare, mecanismelor și indicatorilor de care ONG-urile s-ar putea folosi pentru implementarea Principiilor de la Istanbul pentru ONG.

De asemenea ,oferă sfaturi și consultanță din partea ONG-urilor experimentate altor colegi, pledeaza pentru un context mai favorabil pentru societatea civilă în propria lor țară sau regiune și vine în completarea recomandărilor cu privire la standardele minime aplicabile unui mediu favorabil pentru ONG-uri (Cadrul International ,Secțiunea IV).