A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Platforma societății civile „Pentru Europa”: Obiective pe termen scurt



Despre misiunea Platformei, dar și despre activitățile de viitor ale acesteia, s-a discutat în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova, difuzata la 1 septembrie 2014.

La discuții au participat Lilia Snegureac, președintele Centrului de Resurse „Dialog Pro”, dar și secretar al Platformei, consulul onorific al Slovaciei în R.Moldova, Iurie Popovici și Adrian Băluțel, vicepreședintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

În cadrul emisiunii cu genericul „EU și UE” s-a discutat despre mai multe subiecte cu tematică europeană, în special despre lansarea platformei „Pentru Europa”.

Secretarul Platformei, Lilia Snegureac, a subliniat că avantajul societății civile este că poate vedea lucrurile sub diferite aspecte, întrucât la mijloc nu sunt interesele politice. „Nu ne propunem să avem un dialog armonios doar cu guvernarea. Societatea civilă își are reprezentanții săi în Guvern, iar aceasta este o realizare a ultimilor ani. Societatea civilă nu este angajată politic, pe când membrii Guvernului sunt exponenții diferitor partide politice. Noi, cei care stăm mai departe de actul guvernării, vedem puțin mai bine lucrurile, lăsând la o parte interesele de partid. Nu zic că reprezentanții societății civile au dreptate în ultimă instanță, dar ei sunt mult mai favorizați, deasupra lor nu stă sabia lui Damocles: disciplina și interesul de partid”, a explicat Lilia Snegureac.