A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Lansarea Clubului pentru Cetăţenie Activă la Căuşeni:



Pe 15 iunie 2016, în or. Căușeni a fost lansat Clubul pentru Cetățenie Activă, creat în cadrul proiectului ”Responsabilitate individuală și cetățenie activă”.

La evenimentul, care s-a desfășurat în incinta primăriei, au participat un grup de cetățeni din oraș, interesați să se implice activ în soluționarea problemelor comunitare.

Președintele AO ”Centrul Informațional Tighina”, Tudor Câșlaru, partenerul local al proiectului, a salutat lansarea Clubului pentru Cetățenie Activă la Căușeni, menționând că scopul acestuia este de a promova ideile cetățenilor care vizează dezvoltarea locală. ”Clubul, indiferent de ce formă va lua ulterior – Fundație sau Asociație Obștească, ne va oferi oportunitatea de a prezenta autorităților locale idei de dezvoltare deja pregătite, care au nevoie doar de susținere. Trebuie să venim în sprijinul autorităților și să fim partenerul lor de încredere”, a spus Tudor Câșlaru.

Lilia Snegureac, președinta Centrului de Resurse Umane ”DIALOG-Pro”, a făcut o descriere a proiectului, menționând localitățile țintă, evenimentele care vor fi organizate și evidențiind ideea generală a proiectului – de a uni eforturile tinerilor și ale persoanelor în etate și cu experiență pentru a contribui la dezvoltarea localității.

”Ne-am gândit să adunăm sub aceeași umbrelă oamenii tineri și energici, cu cei care au în spate nu doar ani, dar și o experiență bogată de viață, formatori de opinie respectați în comunitate, care pot motiva cetățenii să-i urmeze”, a spus sursa citată.

Detalii