A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Lansarea Clubului pentru Cetăţenie Activă la Elizaveta:



Pe 31 mai 2016, în satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost lansat Clubul pentru Cetățenie Activă, creat în cadrul proiectului ”Responsabilitate individuală și cetățenie activă”.
Lansarea Clubului pentru Cetățenie Activă în satul Elizaveta a avut loc în incinta grădiniței ”Soarele”, la eveniment participând reprezentanți ai autorităților locale și un grup de locuitori ai satului, care manifestă interes în ceea ce privește dezvoltarea localității.

Președintele AO ”Caroma-Nord”, Rodica Frecăuțanu, partenerul local al proiectului, a salutat inițiativa lansării Cluburilor pentru Cetățenie Activă, evidențiind importanța implicării cetățenilor la nivel de comunitate. ”O localitate poate progresa doar dacă are cetățeni activi, interesați de soarta comunității în care trăiesc. Acest proiect susține activismul cetățenesc și vine să învețe cetățenii cum să se implice, să manifeste responsabilitate și activism civic”, a spus Rodica Frecăuțanu.

Primarul satului Elizaveta, Pelagheia Bălțat, s-a arătat onorată de faptul că anume acest sat a fost selectat pentru desfășurarea proiectului, precizând că instruirea membrilor comunității este extrem de importantă pentru orice localitate care dorește să progreseze. ”Autoritățile locale nu pot să realizeze proiectele de dezvoltare fără susținerea și implicarea cetățenilor. Prin urmare, acest proiect, care promovează implicarea și activismul cetățenesc, este necesar pentru a mobiliza comunitatea. Doar cu eforturi comune vom putea contribui la modernizarea satului nostru”, se arată convinsă Pelagheia Bălțat.

Mai mult