A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale 2013 : "Cetăţenie activă : prin participare la vot, transmitere de informaţii şi implicare"

 14-20 octombrie 2013
 
Pe parcursul acestei săptămâni, în peste o sută de localităţi şi regiuni din statele membre ale Consiliului Europei, au loc manifestări şi activităţi de celebrare a Săptămânii europene a democraţiei locale, ediţia 2013. În anul acesta SEDL s-a asociat Mişcării împotriva discursului de ură, lansată de  Consiliul Europei, care de asemenea organizează o Săptămână de acţiuni destinată să sensibilizeze despre pericolul discursului de ură asupra democraţiei locale.
 
Pentru ediţia din 2013 deja au fost planificate peste 200 de activităţi, organizate de către 100 de parteneri, inclusiv 18 oraşe de « 12 stele », 44 de colectivităţi şi 34 de asociaţii, care reprezintă aproximativ 11 500 000 de cetăţeni.. Evantaiul de activităţi destinate să suscite interesul şi să motiveze populaţia locală cuprinde dezbateri, concursuri de afişe, competiţii electorale, concursuri video. Toate acestea sunt accesibile de pe platforme SEDL, care permite nu doar informarea cu privire la activităţi, dar serveşte în calitate de « reţea de date » pentru a inspira viitoarele idei şi activităţi.