A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Cale libera pentru idei de proiecte:

DETALII


În perioada  februarie - martie echipa Programului  de sprijin al Programului EAPTC organizeaza module de formare profesională "Generarea ideilor de proiect" și "Generația partenerului inițial", pentru potentialii beneficiari ai Programului de Cooperare Teritorială Moldova-Ucraina

Aceste module au fost concepute ca un program unic de instruire care se va desfășura pe ambele părți ale frontierei.

Seria de seminare va fi organizată de la 5 până la 14 februarie 2014 în Chișinău, Comrat și Bălți (Moldova) și de la 20 februarie până la 05 martie în Cernăuți, Vinnytsya și Odessa (Ucraina).

Experții Programului de Cooperare Teritorială estica vor asista participanții la generarea  ideilor de proiecte de succes pentru viitorul apel privind propuneri de proiecte care urmează să fie anunțate orientativ în iulie 2014. Reprezentanții sectoarelor de stat și celor  non-statale vor participa la seminare.

Domeniul de aplicare al acestui modul este de a ajuta potențialii beneficiari atat din partea statului cat  și celor non-statali de de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și din regiunile ucrainene Cernăuți, Vynnitsya (regiunile eligibile din cadrul Programului de Cooperare Teritorială-Ucraina Moldova Parteneriatul estic):

1. Să descopere realitățile și prioritățile în regiunile învecinate pentru o mai bună identificare a  similarităților și spațiilor comune de acțiune.

2. Să ofere un spațiu potrivit pentru beneficiarii de pe ambele părți ale frontierei să se cunoască, discute, și să înceapă procesul de identificare a potențialilor parteneri.

3. Să înceapă realizarea primelor proiecte de idei și parteneriate pentru a fi dezvoltate în cadrul Programului de Cooperare Teritorială Moldova-Ucraina.