A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Promovarea valorilor europene în bibliotecile publice din Moldova



Anul bibliologic 2015 a fost declarat drept An al promovării valorilor europene şi pe acest generic s-au axat principalele subiecte abordate în cadrul Întrunirii Anuale 2014 a Conferinţei Directorilor Bibliotecilor Publice din Republica Moldova (CODIBIP).
Evenimentul, care s-a desfăşurat la 19 noiembrie 2014 în Sala de Conferinţe a BNRM, a fost organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare, în parteneriat cu Centrul de Resurse "Dialog-Pro", care asigură funcţiile de Secretariat al Platformei societăţii civile "Pentru Europa"
 
Lilia Snegureac, Secretar al Platformei și președintele Centrului de resurse „Dialog-Pro”, a ținut un discurs exhaustiv despre ce înseamnă valorile europene și cum poate R. Moldova să le „îmbrățișeze”. În discursul pe care l-a avut, aceasta s-a referit la valori europene precum stabilitatea, creșterea economică, prosperitatea, modernitatea etc.
„Nu există valori bune sau rele, ele diferă în funcție de mai mulți factori. Ele nu sunt impuse politic, la fel cum nici bibliotecile nu sunt de stânga sau de dreaptă”, a făcut o paralelă Lilia Snegureac. „Bibliotecile au o singură politică: promovarea educației. Iar integrarea în Uniunea Europeană nu înseamnă pierderea valorilor noastre. A fi european înseamnă a împărtăși valorile europene”, a punctat Snegureac.

Detalii
Prezentarea