A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Prin promovarea valorilor europene către o poziție civică europeană

Importanța integrării europene a Republicii Moldova, sursele de informare și comunicare privind UE, organizarea propriilor campanii de promovare a valorilor europene, motivele pentru care nivelul de încredere al cetățenilor în UE este în scădere, dar și necesitatea implicării tinerilor în procesul de dezvoltare și modernizare a țării, au constituit principalele subiecte de discuție abordate în cadrul mesei rotunde ”Prin promovarea valorilor europene către o poziție civică europeană”, organizat de Departamentul Informaţional Biblioteconomic, Facultatea Drept, Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Jurnalism a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM). La evenimentul desfășurat în incinta Centrului de Informare al Uniunii Europene al ULIM au participat un grup de studenți din cadrul mai multor facultăţi ale instituției de învățământ.

Preşedintele Centrului de Resurse "Dialog-Prp", Lilia Snegureac, a accentuat importanța apropierii Republicii Moldova de comunitatea europeană, îndemnând tinerii să susțină procesul de integrare europeană a țării, să organizeze propriile campanii de informare și să promoveze valorile și principiile europene în țara noastră.

”Trebuie să depunem toate eforturile pentru a moderniza și dezvolta Republica Moldova, pentru că o altă cale de a ieși din impasul în care ne aflăm nu există. În acest proces un rol foarte important le revine tinerilor, cărora le aparține viitorul. Vă îndemn să dați dovadă de inițiativă, să plecați peste hotare după schimb de experiență și cunoștințe, dar să reveniți acasă pentru a contribui la dezvoltarea țării. Eu sunt sigură că avem șansa să reușim, pentru aceasta, însă, este necesar să ne schimbăm mentalitatea – să fim corecți unii față de alții, să nu dăm mită, să credem în forțele proprii”, a spus Lilia Snegureac.

Studenții s-au arătat interesați de subiectele puse în discuție, constatând în același timp că în prezent Republica Moldova se confruntă cu un val de euroscepticism, care trenează parcursul de integrare europeană a țării.