A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Societatea civilă se comportă ca racul, lebăda şi ştiuca




În prezent, societatea civilă din Republica Moldova este dispersată, iar lipsa de consolidare nu este dictată de prezenţa unor numeroase platforme ale societăţii civile, care în fond urmăresc aceleaşi scopuri – promovarea parcursului european al Republicii Moldova
„Societatea civilă nu este consolidată nu pentru că există mai multe platforme, ci pentru că este copiată la indigo situaţia din cadrul partidelor politice. Noi avem un exemplu prost la nivelul partidelor, care acţionează strict în interes personal. Acest exemplu este preluat şi de organizaţiile neguvernamentale. Totodată, nu pot să nu accentuez faptul că multe ONG-uri au un angajament politic şi fac jocul politicienilor”, a menţionat  Secretarul Platformei societăţii civile „Pentru Europa”, Lilia Snegureac,  în cadrul emisiunii „Loc de dialog”
  În opinia Liliei Snegureac, există ONG-uri elitiste care pot discuta cu ambasadorii, pot gestiona proiecte foarte mari, însă nu au prea multă credibilitate în teritoriu. „Nu o singură dată am accentuat asupra faptului că instituţiile internaţionale ar trebui să faciliteze obţinerea granturilor de către organizaţiile din teritoriu, pentru că la nivel local acestea au mai multă credibilitate decât cele din Chişinău”, a spus sursa citată.

 Mai mult