A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

R. Moldova: Foaia de parcurs a UE pentru cooperarea cu societatea civilă

DESCARCATI

Documentul analizează starea de lucruri a societății civile moldovenești, pornind de la Strategia de dezvoltare a Societății Civile 2012-2015 până la oferirea unor sugestii privind îmbunătățirea situației.


Documentul cuprinde perioada anilor 2014-2017 și analizează starea de lucruri a societății civile moldovenești, pornind de la Strategia de dezvoltare a Societății Civile 2012-2015 și planul de acțiuni pentru implementarea acesteia, până la oferirea unor sugestii privind îmbunătățirea situației.

 Foaia de parcurs notează că în pofida creșterii semnificative a voinței politice de a dezvolta un cadru legislativ favorabil pentru activitatea societății civile din Moldova, multe dintre documentele legislative care ar trebui să faciliteze participarea ei, deocamdată nu au fost implementate în practică. ”Documentul care definește Strategia Societății Civile expiră în 2015 și în prezent, doar aproximativ 20% din prevederile ei au fost realizate”, se menționează în foaia de parcurs.

În document este indicat faptul că în Moldova există aproximativ 7000 de organizații neguvernamentale, dintre care doar aproximativ un sfert au implementat proiecte în ultimii trei ani. Cel mai des, ONG-urile sunt implicate în activități care vizează educația și instruirea, serviciile sociale sau dezvoltarea comunității.