A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Dezbatere publică la Costeşti

18.07.2016



Clubul pentru Cetățenie Activă din satul Costești, r-n Ialoveni, în colaborare cu autoritățile locale au organizat o dezbatere publică la care au discutat propunerile cetățenilor extrase din Boxele de idei.
Amenajarea unui parc de distracţii pentru copii, instalarea semafoarelor și a coșurilor de gunoi în localitate, reparația drumurilor, verificarea activității taximetriștilor, curățarea râului Botna, organizarea Zilei Voluntarilor, amenajarea intrării în sat sunt doar o parte din problemele și ideile de dezvoltare enunțate de locuitorii satului Costești, extrase din Boxele de idei. Pe data de 15 iulie 2016 Clubul pentru Cetățenie Activă de la Costești, în parteneriat cu primăria din localitate au organizat o dezbatere publică la care au pus în discuție toate sugestiile, comentariile și criticile cetățenilor.

Lilia Snegureac, managerul proiectului ”Responsabilitate individuală și cetățenie activă” a salutat activismul cetățenilor din Costești și intenția lor de a se implica în soluționarea problemelor comunității. ”Pentru a da o pondere mai mare proiectelor pe care le inițiați la nivel de comunitate, ar fi bine ca ofertele de proiecte pe care le depuneți în adresa finanțatorilor să fie însoțite și de un proces verbal în rezultatul extragerii ideilor din Boxele de idei. În acest fel, finanțatorul se va asigura că ideea implementării unui sau altui proiect este susținută de cetățeni”, a spus Lilia Snegureac.

În acest context, primarul localității a menționat că în prezent în localitatea Costești sunt 20 de proiecte, care au un nivel diferit de implementare.

La finalul discuțiilor, Maria Bivol și-a exprimat speranța că la următoarele dezbateri vor fi mai puține plângeri și mai multe soluții din partea cetățenilor.