A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Seminarul ”Metode și instrumente de participare activă într-o societate responsabilă”

17.08.2016


Membrii Cluburilor pentru Cetățenie Activă au participat la un seminar de instruire la Chișinău, unde au învățat cum să se implice în actul decizional și cum să promoveze cetățenia activă.
Seminarul ”Metode și instrumente de participare activă într-o societate responsabilă”, organizat pe 15-16 august 2016 de Centrul de Resurse ”DIALOG-Pro” în cadrul proiectului ”Responsabilitate individuală și cetățenie activă”, a adunat la Chișinău participanți din cele cinci localități țintă - s. Costești, r-n Ialoveni, s. Elizaveta, mun. Bălți, s. Ciolacu-Nou, r-n Fălești, or. Cahul și or. Căușeni.

Pe parcursul celor două zile ale seminarului, împreună cu experții din Republica Moldova și România, participanții au aflat ce presupune guvernanța democratică și cine sunt actorii actului decizional, cum să participe la actul guvernării, cum să promoveze o cetățenie activă și informată și cum să gestioneze proiecte comunitare. De asemenea, participanții la seminar au făcut cunoștință cu bune practici de cetățenie activă și au aflat care sunt instrumentele de sensibilizare și promovare a acestora.

Mai mult