A basic tenet of a healthy democracy is open dialogue and transparency. Peter Fenn

Totalurile Săptămânii Educației Globale din 2016

În perioada 9-11 decembrie 2016, la Sofia, Bulgaria, a avut loc ședința rețelei coordonatorilor pentru Săptămâna Educației Globale, la care a participat Președintele AO ”Dialog-Pro”, dna Lilia Snegureac, în calitate de coordonator național pentru Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei în colaborare cu Bulgaria Open Education Centre.




Participanții la eveniment au discutat despre realizările Ediției din 2016 a Săptămânii Educației Globale și au pus în evidență experiențele bune de replicat. Printre acestea au fost menționate și activitățile desfășurate în Republica Moldova, fiind înalt apreciate de către Directorul Centrului Nord-Sud și incluse pe pagina oficială a Săptămânii Educației Globale.



De asemenea, au fost discutate propunerile pentru genericul anului 2017, care va fi susținut de o serie de materiale didactice și instrumente elaborate de Consiliul Europei, printre care Cadrul de Competență pentru Cultura Democratică, în acest sens fiind subliiată importanța educației globale ca o modalitate de edificare a culturii pentru pace - cetățenia și respect pentru drepturile omului.